Postup přípravy:
Umytou mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté vložíme do hluboké mísy. Pór rozkrojíme na polovinu, odstraníme konec a nakrájíme na plátky. Přidáme do mísy spolu s na kostičky nakrájeným pastinákem a petrželí, cibulí, nakrájenými česnekovými stroužky, kedlubnou, nakrájeným celere a nasekanou celerovou natí.
Nakrájenou kurkumu přidáme do mísy a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Velkou pánev naolejujeme, přidáme zeleninu a důkladně promícháme. Směs posypeme solí, promícháme a opečeme, dokud zelenina nepustí šťávu. Poté přikryjeme poklicí a vaříme asi 8 minut, dokud není zelenina měkká.
Směs přendáme do nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Zeleninovou hmotu přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem a rovnoměrně zarovnáme. Plech překryjeme fólií, necháme vychladnout a vložíme na noc do mrazničky.
Bujon nakrájíme na kostičky a obalíme v alobalu. Poté kostky vložíme do uzavíratelného plastového sáčku a uskladníme v mrazničce.
Dobrou chuť!