Přírodní diuretika

Tento typ „obezity“ není neobvyklý a je velmi častý u lidí, který rádi a hodně solí. Na řešení tohoto problému jsou výborné přírodní – diuretika (odbourávají nadměrný sodík a tedy vodu z vašeho organismu). Odstraňují nadbytečnou tekutinu z těla, zmírňují otok a regulují výměnu vody. V těle může být až 4 litry nadbytečné tekutiny. Měli byste vědět, že tekutina se dá výrazně zredukovat již během 1 týdne. Nezapomeňte během tohoto období přijímat dostatečné množství tekutin – ideálně obyčejné vody!

Čaj na hubnutí

Na menší odbourávání vody z organismu jsou vhodné například – citrón, zázvor, zelený čaj nebo meloun – nestačí však na to, aby pomohli rychle. Pro tento účel je vhodný bobkový list. Zelený čaj s vavřínovým listem je spásou pro každého, kdo potřebuje řešit problém se zadržováním vody v organismu za krátký čas a ulevit tak nejen svému zdraví, ale získat i hezčí postavu.

Čaj na „hubnutí“

Budete potřebovat:

  • 800 ml vody
  • 1 skořicová tyčinka
  • 3 polévkové lžíce zelený čaj
  • 1-2 bobkový list

Vodu přivedeme do varu a přidáme do ní všechny přísady. Zakryjte a nechte 15 minut louhovat (jako klasický čaj) Hotový čaj sceďte přes síto nebo gázu a pijte 3 krát denně: ráno na prázdný žaludek, po snídani a před spaním. Pijte po dobu 1 týdne a vždy si mezi další kúrou dejte 1-2 týdny přestávku (uvidíte sami na sobě).

Hubnutí nápoj

Zelený čaj a bobkový list jsou diuretika a skořice je potřebná pro chuť (ale skvělá i na hubnutí). Její vůně, někdy sotva vnímatelná, zklidňuje i velmi naléhavou chuť do jídla. Čaj tedy chrání před přejídáním, urychluje metabolismus a odstraňuje nadbytečnou vodu z těla. Jeho chuť se vám možná zdát trochu neobvyklá, ale stačí pár doušků a zvyknete si na ni. Je příjemná.

Zdroj:Irecept