jak to všechno začalo?

Není to tak dávno, co jsem musel snášet těžkou otravu dusičnanem abruzem s melounem. Předtím byl nemocný známou virózou, sice v lehké formě, ale s dlouhodobými nepříjemnými příznaky, které se táhly ještě mnoho měsíců po nemoci. Obecně se mi koncem srpna podařilo ochutnat i melouny, po kterých byla postižena především játra a srdce.

Asi tři týdny jsem se od toho všeho nemohla úplně hnout, brala jsem enterosgel, ostropestřec, lehkou dietu – pak jsem pomalu cítila, že se tělo postupně vrací do normálu. Začal jsem tedy přemýšlet o kvalitě potravin, zejména těch pěstovaných s různými pesticidy a chemikáliemi.

Ve skutečnosti jsou vodní melouny a melouny jen špičkou ledovce. Většina zeleniny a ovoce z obchodních řetězců se pěstuje průmyslově, vůbec ne organicky, jen ne s takovými dávkami chemie, jako byly v těch vodních melounech.

Co je špatného na pohance?

Zhruba v tomto období jsem narazil na zajímavý článek o pohance . Jsme zvyklí, že tuto obilovinu lze bezpečně konzumovat – není geneticky modifikovaná,

Ve skutečnosti je to moderní pohanka, která nese jedno z největších nebezpečí pro naše zdraví. Při jeho pěstování téměř všichni zemědělci používají glyfosát, zvláště škodlivý pesticid, který vede k různým druhům onemocnění. Došlo to dokonce k tomu, že Moldavsko nechtělo dovážet ruskou pohanku, protože obsah glyfosátu v obilovinách překročil normu 57krát!

  • Mimochodem, včely těmito pesticidy velmi trpí! Jeden můj známý ztratil za tak krátkou dobu téměř padesát včelstev.
  • Domnívám se, že pokud je již něco zpracováno, tak v přiměřeném množství s upozorněním pro včelaře v den postřiku chemikáliemi. Velkým firmám je to bohužel jedno, ale obyčejní lidé a včelaři trpí.

Tehdy jsem přemýšlel o tom, co jsem celé ty roky užíval s přínosem, jak říkají odborníci na výživu na všech televizních kanálech, pro zdraví. Ale ve skutečnosti je velmi pravděpodobné, že rok nebo dva bude jíst pohanku, která pár desítekkrát překračuje normu, a pak při dalším vyšetření najít nějaký druh nádoru, který přišel odnikud. Od té doby pohanka, alespoň koupená v obchodě, navždy opustila můj život.

Východiskem je hledat malé ekologické farmy, které pěstují celou úrodu bez použití jakýchkoli pesticidů. Ano, cena takových produktů může být mnohem vyšší, ale zdraví je pro mě důležitější.

Je důležité si uvědomit, že bezmyšlenkovité dodržování jakýchkoli rad z internetu bez konzultace s odborníkem může poškodit vaše zdraví.

Zdroj:yandex