Krystalový alarm
Když se voda teprve začne vařit, sklenice v pánvi signalizuje, že je čas snížit teplotu, jinak se maso bude péct při špatné teplotě, takže nebude tak chutné. A vývar NEBUDE průhledný.
Teplota se musí snižovat, dokud skleněný předmět nepřestane chrastit a vydávat nepříjemný zvuk.
Jedině tak uvaříte to nejchutnější, šťavnaté a jemné maso nebo kuře. Metoda je vhodná pro vaření nebo dušení produktu.
Želé je obzvláště chutné, pokud ho vaříte se skleněným předmětem ve vývaru.
Pokud je teplota v pánvi vyšší, produkt vyvaří veškerou chuť a vývar bude zakalený.
Pokud se zeptáte profesionálních kuchařů, potvrdí vám, že jakékoli maso by se mělo vařit při teplotě mírně pod bodem varu – od 80*C do 95*C.
Určitě vyzkoušejte vařit maso nebo kuře se skleněným předmětem uvnitř a uvidíte rady
Zdroj.mandarynka.com