3) Vařili jídla doma s použitím tradičních metod přípravy.
Nákup zpracovaných jídel nebyl možný a jídlo bylo vzácným luxusem. Štěstí pro našich prarodičů tyto návyky skutečně zvýšily jejich zdraví.
4) Nejedli GMO, potravinové přísady, stabilizátory a zahušťovadla.
Potraviny ještě nebyly ošetřeny přídavnými látkami, antibiotiky a hormony, které by pomohly zachovat trvanlivost a zabalit je do kapes, na úkor zdraví spotřebitele.
5) Jedli celé zvíře, které obsahovaly kosti bohaté na minerály a také jedli i maso z orgánů.
Zvířecí kosti byly zpracovány nebo zakoupené za účelem výroby vývarů a polévek, přičemž na stole se vždy nacházelo místo pro maso z orgánů. Tyto potraviny byly oceněny svými léčivými vlastnostmi a nikdy se neztratily.
6) Nešli k lékaři, když se cítili špatně a neužívali léky na předpis. Návštěvy lékaře byly určeny pouze pro náhodné zranění a život ohrožující onemocnění.
Když se lidé dostali do horečky, byli na to přípravný. Když se cítili špatně, jedli polévky a měli hodně odpočinku. Neměli svého lékaře nebo zdravotní sestru a důvěřovali přirozenému léčebnému procesu mnohem více, než lidé dnes.
7) Strávili mnoho času venku.
Naši prarodiče neměli možnost vysedávat dovnitř a hrát se na svých telefonech, počítačích a herních systémech. Hráli se venku na kolech a houpačkách.
Co se dá dělat s potravinovými alergiemi?
Výživa ovlivňuje VŠECHNY buňky v našem těle. Zdraví našich buněk závisí na stravy a životního stylu. Buňky vytvářejí tkáně. Tkáně vytvářejí orgány a my se skládáme ze systému orgánů. Pokud je vaše výživa nedostatečná, bude trpět celistvost každé buňky, tkáně a orgánu v těle. Můžete být proto více citliví na určité potraviny.
Co si myslíte? Sdílejte a nechávejte nám komentáře!
Zdroj:Healthyliving.com