Vše se změní, když prázdné skořápky vložíte zpět do kartonu. Najednou zavádíte další potenciální zdroj bakterií – zbytky syrových vajec – do místa, kde vejce skladujete. Pokud si myslíte, že všechna zbývající vejce jsou bezpečná jen proto, že jejich skořápky jsou neporušené, zamyslete se znovu. Vaječné skořápky nejsou Fort Knox; Salmonella jimi může proniknout , což představuje vážnou možnost křížové kontaminace. I když skořápky na minutu vložíte do kartonu, zatímco doděláte zbytek, určitě zanechají nějaké zbytky, které by mohly stačit ke kolonizaci celého kartonu. Chlazení bakterie nezabíjí – pouze je zpomaluje.

Sečteno a podtrženo: Skladování prázdných skořápek a celých syrových vajec ve stejné nádobě dává salmonele ještě více šancí rozmnožit se a potenciálně někomu způsobit vážné onemocnění, takže to nedělejte. Místo toho sbírejte vaječné skořápky za pochodu do misky a hned je zlikvidujte. Vyžaduje to, abyste nezapomněli vytáhnout misku, než začnete praskat, ale to jistě překoná otravu jídlem.

Zdroj:lifehacker