3. Léky proti bolesti

Na bolest a zánět se volí mírné léky. Nezapomeňte používat tablety i masti obsahující analgetické a protizánětlivé látky. Můžete také vyzkoušet přírodní masti. Pro zmírnění syndromu karpálního tunelu lze aplikovat mast obsahující arniku a vmasírovat ji do problematické oblasti od zápěstí až po dlaň. Aplikujte ráno a večer, dokud příznaky nezmizí. Pokud se bolest nedaří zvládnout, může lékař doporučit injekci do oblasti karpálního tunelu.

4. Potraviny na podporu léčby

Pro podporu léčby syndromu karpálního tunelu zařaďte do svého jídelníčku potraviny, o kterých je známo, že mají protizánětlivé a analgetické účinky. Velmi účinná je v tomto ohledu protizánětlivá složka kurkumin, která se nachází v koření kurkuma. Kromě koření může zánět zmírnit také lněný olej, který je však třeba užívat denně po dobu nejméně dvou týdnů, abyste mohli pozorovat účinek. Lidová medicína doporučuje také třezalku tečkovanou. Třezalka je známá jako antidepresivum, ale také napravuje poškozené nervy a snižuje bolest. Jako léčivá rostlina by však měla dodržovat doporučené dávkování, aby nedošlo k předávkování.

Syndrom karpálního tunelu může být spojen s onemocněními, jako je cukrovka a artritida. Pokud se domníváte, že trpíte nebo můžete trpět některým z těchto onemocnění, navštivte svého lékaře.

Pokud nejsou tato onemocnění včas léčena, mohou způsobit nevratné poškození vašeho těla. Lékaře nebo fyzioterapeuta navštivte pouze v případě, že máte syndrom karpálního tunelu a žádná z výše uvedených metod nezabírá nebo se vaše příznaky zhoršují. Existují však i jiná onemocnění, která se mohou projevovat bolestí zápěstí.