V chladném počasí potřebuje rostlina více světla

Můžete použít speciální lampu, protože nevysušuje vzduch a poskytuje dostatek světla. Během tohoto období z rostlin potřebuje 12 hodin světla.
Orchideje neradi mění své stanovisko a reaguje tak, že přestane růst. Když potřebujete změnit prostor, umístěte ji na místo, kde je jasno a na pozici, na které byla předtím. Pokud se objeví první květy, výživa substrát s fosforem a draslíkem, protože tyto živiny podporují produkci poupat a kvetení. Když orchidej rozkvete, tyto živiny již nejsou potřebné.

Jak pečovat o orchidej po odkvětu

Kvetení obvykle trvá 5 až 12 měsíců, když květy vyschnou, nechte ještě orchideu v klidu doznít fázi kvetení. Pokud jsou na konci stonku ještě zelené části, stále může vyhnat puky.

Pokud je stonek rostliny žlutá a začne vysychat, kvetení je na konci, ale rostlina stále potřebuje živiny. Stonky jsou odstřiženy, když jsou úplně suché.

Dokonce i po kvetení, musíme se starat o orchidej stejným způsobem, ale méně frekventovaně. Pokud půda vyschne po zavlažování a kořeny povädnú, musí být prosazena. Nejlepší čas na prosazení je po odkvětu.

Před přesazením zavlažujte rostlinu jako obvykle, potom ji opatrně vyjměte z květináče, odstraňte suché a černé kořeny. Můžeme umístit kamínky do spodní části nového květináče a umístit rostlinu do nového obydlí, ve stejné výši jako v předchozí nádobě. Po přesazení se nevyžaduje žádné zalévání.

Doba odpočinku je 3 – 6 měsíců, pak se objeví nové pupeny a rostlina začne opět kvést.

Není to tak těžké se starat o orchidej, jen dávejte pozor na to!

Zdroj:Dobrenoviny.sk