postup přípravy:

Maso nejprve nakrájíme na plátky a opláchneme. Poté ho osušíme papírovou utěrkou a rovnoměrně naklepeme tloučkem na maso. Posypeme plátky solí a mletým černým pepřem ze obou stran.

Do mísy nasypeme hladkou mouku a přidáme vejce, mléko, česnek, prášek do pečiva a trochu soli. Metličkou vypracujeme hladké těstíčko, které bude díky prášku do pečiva nadýchané a jemnější.

Na pánev nalijeme větší množství oleje a rozehřejeme ho. Plátky masa postupně namáčíme v těstíčku a hned je ukládáme do rozpáleného oleje. Řízky smažíme z každé strany po dobu 3 minut, dokud nejsou zlatohnědé.

Poté je vyjmeme z pánve a uložíme na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej.

Hotové řízky můžeme servírovat s oblíbenou přílohou.

Trik se kterým změkne každé maso

Pokud máte tvrdé maso, můžete vyzkoušet trik, který jej změkčí. Prášek do pečiva se v tomto případě ukáže jako vynikající pomocník.

Prášek do pečiva má schopnost rozkládat bílkoviny a zlepšovat strukturu masa v krátké době.

Existují dva způsoby, jak můžete využít prášek do pečiva ke změkčení tuhého masa. První způsob spočívá v jednoduchém posypání masa práškem do pečiva, poté ho necháte v chladničce několik hodin a poté ho omyjete a použijete podle vašeho přání.

Druhý způsob zahrnuje smíchání prášku do pečiva s vodou, aby vznikla pasta. Tuto pastu pak důkladně potřete maso a necháte ho v chladničce po dobu 1-3 hodin. Poté omyjete maso a můžete ho použít ke smažení, dušení, pečení nebo grilování.

Maso, připravené s pomocí prášku do pečiva, bude jemné, křehké a velmi lahodné. Tento trik je skvělý a můžete ho využít i při přípravě karbanátků. Můj děda používal tento trik pravidelně a jeho karbanátky byly vždy nadýchané a jemné. Zkuste to i vy a užijte si lahodnou chuť!