Hnojivo z kvasnic

Kvasnicové hnojivo můžete snadno připravit tak, že smícháte 28 g kvasnic s ¾ hrnkem teplé vody. Voda by neměla být příliš horká, aby se kvasnice nezničily. Poté přidejte 1 hrnek cukru a nechte 2 hodiny odstát. Jakmile kvásek vyroste, nařeďte ho s 10 litry teplé vody. Můžete použít dešťovou vodu nebo vodu, ve které jste vařili nebo dusili zeleninu, pokud není slaná.

Je doporučeno nechat připravený roztok odstát po dobu alespoň jednoho týdne. Pokud umístíte nádobu s kvasnicovým hnojivem na slunné a teplé místo, proces fermentace se několikanásobně urychlí. Po uplynutí týdne smíchejte hrnek připraveného hnojiva s dalšími 10 litry vody. Tuto směs hnojiva můžete ihned použít k hnojení rostlin.

Kdy používat hnojivo z droždí

Tato všestranná směs hnojiva je vhodná pro výživu všech druhů zahradních a pokojových rostlin. Rajčata, okurky a jahody budou tuto zálivku velmi ocenit, protože droždí pomáhá zlepšit kořenový systém a zakořenění. První zálivku byste měli aplikovat při přesazení rostlin, další během kvetení a třetí, když rostliny začnou plodit. Nepoužívejte hnojivo z droždí více než třikrát během jednoho vegetačního období, protože by to mohlo rostlinám spíše uškodit.