1.  Na začátku umyté jablka se všemi kořením (kromě rozmarýnu) zalijte studenou vodou. Později k směsi přidejte očištěnou pomerančovou kůru.
2.  Všechny ingredience nechte vařit a po 2 minutách od varu směs odstavte z ohně. Jablka začnou postupně nasávat vůně všech koření.

3.  Nezapomínejte na bobkový list, který po odstavení z hrnce vyberte. Dodávám totiž nápoji nahořklou chuť.
4.  Po vychladnutí do směsi přidejte polovinu studeného vína, hrnec dejte znovu na oheň a postupně zahřívejte na 70 stupňů.
5.  Po krátkém vaření nápoj odstavte z ohně, nechte vychladnout, dolijte zbytek vína a dochuťte šťávou z citronu, plátky pomeranče, rozmarýnem a křišťálovým cukrem, respektive medem.
6.  Opětovné zahřáté již dokončené směsi zakončíte přípravu tohoto všeléku. Zdobení plátky pomeranče či tyčinkou skořice už necháme na vaší fantazií.

Zdroj:takprosto.cc