Příprava
1) Vezměte čerstvě umytou červenou řepu, oloupejte ji, nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky a vložte ji do džbánu.
2) Přidejte rozinky, mouku a cukr.
3) Zalijte to převařenou, ale už vychlazenou vodou a vše dobře zamíchejte (někteří lidé ještě přidávají vodu z kysaného zelí nebo kombuchy, aby podpořily kvašení).
4) Uzavřete nádobu víkem s dírkami nebo gázou (aby kvas mohl dýchat) a nechte to stát doma na teplém místě 6 až 7 dní.
5) Každý den obsah 2 krát promíchejte a případně sejměte z povrchu pěnu, pokud se vytvořila.
6) Po týdnu nálev přeceďte přes čistou gázu a kvas z červené řepy máte hotový. Zbytek můžete vyhodit do koše.
Chuť kvasu bude jemně kyselá, slaná a zemitá. Pro tělo je však extrémně zdravý a kromě toho na krev má alkalizační, čili zásaditý účinek.
Jak užívat kvas z červen řepy užívání
Užívejte 3 až 4 polévkové lžíce kvasu 3 krát denně před jídlem. Kvas skladujte v ledničce.
Po dopití celého objemu budete mít za sebou první kúru pročištění a regeneraci těla. Pak si dejte 3 měsíce pauzu a následně kúru znovu zopakujte.
Poté opět 3 měsíce pauza a kúru zopakujte potřetí. Po roce budou vaše játra, ledviny, střeva a v podstatě celé tělo kompletně vyčištěno a zregenerované.
Zdroj:alternativnimagazin