Lektvar s pískavicí a medem – recept

Lžíci semínek pískavice nasypte do hrnce, zalijte dvěma sklenicemi vody, přiveďte k varu a vařte asi pět minut. Poté směs sceďte a přidejte trochu přírodního medu. Nápoj nechte vychladnout a vypijte. Směs pijeme každý den, i několik měsíců.

Pravidelná konzumace elixíru z pískavice pomáhá odstraňovat plak z tepen a zabraňuje tvorbě aterosklerotických plátů. Abychom snížili riziko aterosklerózy a dalších závažných onemocnění, neměli bychom pamatovat ani na pravidelnou fyzickou aktivitu a odvykání cigaret a alkoholu.

Měli byste také minimalizovat nebo úplně vyloučit tučné maso, smažené a vysoce zpracované potraviny. Do našeho každodenního jídelníčku bychom měli zařadit více zeleniny a ovoce bohatého na vlákninu a antioxidanty.

Zdroj:o2.pl