Komplikace anginy pectoris u dětí
Pokud se výše uvedené příznaky u dítěte objevují déle než dva dny, poraďte se s lékařem, protože se určitě nejedná o nachlazení, ale o větší problém. Nejlepším indikátorem je zvýšená tělesná teplota, která neklesá ani po dvou dnech. Dítě by pak nemělo být v kontaktu s jinými dětmi nebo větší skupinou lidí.

Komplikace purulentní anginy pectoris jsou možné, pokud dojde k otoku, který způsobuje potíže s dýcháním nebo polykáním, dokonce i se slinami. V případě silné bolesti hlavy, bolesti na hrudi nebo vyrážky okamžitě vyhledejte lékaře.

Kromě toho se infekce může rozšířit do ucha a dutin, což prodlužuje průběh onemocnění. Ačkoli je to vzácné, může se několik týdnů po streptokoku objevit reakce, konkrétně revmatická horečka a glomerulonefritida. Jde o záněty kloubů a srdečního svalu a zánětlivá onemocnění ledvin. Tyto komplikace jsou velmi vzácné.

Léčba purulentní anginy s léky a klidem
Léčba by měla být provedena okamžitě po rozpoznání příznaků purulentní anginy pectoris. Pokud není správně léčena, může dojít k nahromadění hnisu, otoku a potížím s dýcháním.

Vyšetření probíhá s obrysem hltanu a krevním testem. Diagnostika je nutná pro rozlišení, zda se jedná o bakteriální nebo virovou angínu a nepoužít antibiotika, pokud nejsou potřeba.

Léčba je profi vede k antibiotikům, snížení teploty a odpočinku. Lze podat další tablety na snížení teploty, pastilky na bolest v krku a anestetika. Je důležité zajistit, aby osoba přijala tekutiny a jídlo.