1. Vyhněte se lepku a kvasnicím

Nacházejí se v pečivu a cukrovinkách. Pravidelná konzumace těchto potravin stimuluje růst kvasinek a hub a zvyšuje tak bolest.

  1. Odstraňte mléčné výrobky ze stravy

Mléčné výrobky a mnoho dalších živočišných produktů obsahují bílkoviny, díky nimž se můžete cítit hůř při artritidě a fibromyalgii. Dráždí tkáně kolem kloubů, což bolest zhoršuje. Zvažte veganství! Toto řešení již pomohlo mnoha lidem léčit chronická onemocnění.

  1. Řekněte Ne rafinovaným sacharidům

Sacharidy, podobně jako cukr, mohou zvýšit hladinu inzulínu a zhoršit jakékoli chronické onemocnění. Vždy si vybírejte potraviny s nízkým obsahem sacharidů, nízkým obsahem cukru a často konzumujte rostlinné potraviny.

  1. Tabák a alkohol poškozují vaše tělo a způsobují vážné zdravotní problémy, včetně nemocí, které působí na vaše klouby.

Statistiky ukazují, že kuřáci mají vyšší riziko revmatoidní artritidy a u lidí, kteří pravidelně konzumují alkohol, je větší pravděpodobnost vzniku dny.

  1. Potravinářské přísady jsou NEBEZPEČNÉ!

Glutamát sodný (msg) a další doplňky stravy způsobují lidem s chronickou bolestí další problémy tím, že stimulují receptory bolesti a zvyšují bolest. Výrobci přidávají glutamát sodný do rychlého občerstvení a balených potravin, aby vylepšili svou chuť.

Zdroj: