1. Noste vhodnou a pohodlnou obuv

Možná v dnešní době chodíte déle ve společenských botách, které vám nebyly příliš pohodlné, a tak je dokonce normální, že se vám párkrát sevřely prsty u nohou. Pak dbejte na vyléčení křečí a pohodlnější obuví by měl být problém alespoň částečně vyřešen.

  1. Hydratace

Tělu je potřeba dodávat mnohem více vody, protože dobrá hydratace je klíčem ke zmírnění křečí, proto pijte hodně vody a doplňujte minerály potravinami bohatými na draslík a vápník.

  1. Zpomalte rytmus cvičení

Cvičíte příliš mnoho nebo intenzivněji než obvykle, takže začnete pociťovat křeče v prstech u nohou. Je důležité to cvičením trochu omezit, protože je vidět, že jste svaly a nohy příliš zatěžovali a namáhali.

Totéž platí, ale naopak pro lidi, kteří příliš sedí a nejsou tak aktivní, jak by měli být, protože příliš dlouhá nečinnost může způsobit křeče. Umírněnost je tedy klíčem i k tomuto problému.

  1. Protáhněte nohy

I když zrovna nepociťujete křeče, je důležité prsty občas dobře protáhnout, pohybovat jimi všemi směry, roztáhnout a zvlnit, udrží se tak jejich pružnost. „Ve skutečnosti je klíčové, abychom s přibývajícím věkem umožnili našim končetinám zůstat v kondici, abychom si udrželi stejný rozsah pohybu,“ říká Kim a dodává, že si jistě můžete pomoci častými, mírnými masážemi nohou a příjemným teplým koupel.

Zdroj:novitet.info