Výroba hořčíkového oleje doma

Ingredience:

  • 1 šálek čištěného chloridu hořečnatého
  • 2 šálky destilované vody
  • skleněná miska + skleněná lahvička s rozprašovačem

Příprava:

Vařte vodu. Chlorid hořečnatý dejte do skleněné misky a zalijte vroucí vodou.

Dobře promíchejte, aby se úplně rozpustil. Nechte vychladnout a poté nalijte do skleněné lahvičky s rozprašovačem.

Tento hořčíkový olej můžete skladovat při pokojové teplotě až 6 měsíců.

I když to ve skutečnosti není skutečný olej, ale minerální roztok, říká se mu olej kvůli poněkud mastnému pocitu na pokožce po aplikaci.

Použití

Poznámka: pokud s používáním tohoto oleje teprve začínáte, můžete pociťovat brnění a mírné pálení na kůži, ale nebojte se toho. Po pár aplikacích si pokožka zvykne a hořčíkový olej budete moci bez problémů používat.

Používejte denně, lze i vícekrát denně, nejlépe aplikovat na bolavá místa, břicho, podpaží, chodidla. Důkladně rozetřete, aby se vstřebal (pocit kluzku, pak se mohou na kůži objevit malé krystalky, které můžete otřít suchým ručníkem). Nejčastěji se používá večer na masáž celého těla a nechá se na pokožce až do ranní sprchy.

Zpočátku se na pokožce objevuje pálení (stimuluje oběh, doplňuje zásoby hořčíku) a pokožka zůstává jako po koupání v moři. Kůže se stává sametovou, svaly jsou kompaktnější a zvyšuje se pohyblivost kloubů. Každý výrobce oleje m doporučuje minimální počet tahů za den (obvykle 7-20 tahů za den).

Je vhodný pro použití s ​​dětmi. Při aplikaci na pokožku se nemusí ředit. Postupem času, jak si pokožka zvykne, můžete dávku zvýšit.

okud kůže zčervená a toto zarudnutí trvá déle než hodinu, připraví se pro další nástřik mírnější roztok (s menším množstvím chloridu hořečnatého) nebo se smyje dříve.

Dá se nastříkat na celé tělo, ale zvláště se doporučuje nastříkat na břicho a pod podpaží, protože se tam nejlépe vstřebává.

Bylo také zjištěno, že lépe spíte, když si před spaním nastříkáte na tato dvě místa (tj. tři, protože máme dvě podpaží).

Na bolavá místa se doporučuje dělat obklady, které lze uchovávat přes noc.

Koupel s chloridem hořečnatým

Australské holistické centrum Utopia Health Care doporučuje, abyste si pro optimální vstřebávání hořčíku lehli třikrát týdně do horké lázně, do které jste přidali ¼ – ½ šálku chloridu hořečnatého (levný, lze ho koupit v lékárnách a obchodech se zdravou výživou). po dobu 20 minut. Opět platí, že pokud nemáte čas ležet ve vaně, bude se hodit koupel nohou.

S touto pleťovou vodou se můžete zbavit bolestí kostí a svalů – stačí natřít pleťovou vodu na bolavé místo a počkat 2-3 minuty.

Z výsledku budete nadšeni!

Stejnou směs můžete použít pro běžnou péči o pokožku těla, místo standardních krémů plných chemie do této směsi stačí přidat bambucké (bambucké) nebo kokosové máslo.

Zdroj:dnevno