Konkrétně léky, které mohou mít za následek nejčastěji zvýšené pocení v noci, jsou antidepresiva, léky na hormonální terapii, léky na hypertenzi a léky na hypoglykémii.

První známka menopauzy
Noční pocení je navíc často jedním z prvních příznaků menopauzy u žen. Lékař uvádí, že až 75 procent žen během menopauzy pociťuje problémy se zvýšeným nočním pocením.

V některých případech se noční pocení vyskytuje v důsledku zdravotního stavu nebo nemoci, včetně: autoimunitních poruch, jako je revmatoidní artritida, rakoviny včetně leukémie, lymfomu a rakoviny prostaty, deprese, srdeční onemocnění, hypertyreóza (také známá jako hyperaktivní štítná žláza ), obezita, závažné infekce, jako je endokarditida a tuberkulóza, poruchy spánku, včetně obstrukční spánkové apnoe.

Spánek a pocení jsou velmi složité procesy, které reagují na mnoho znamení a rozhodně se mohou navzájem ovlivňovat. Pokud se pravidelně probouzíte s pocením, pociťujete náhlé noční pocení s následným úbytkem hmotnosti nebo pokud vám noční pocení brání v kvalitním spánku, je čas promluvit si se svým lékařem.