Zde je sedm způsobů, jak zmírnit nepříjemné svědění:

1. Aloe

Aloe vera má protizánětlivé účinky, které rychle a účinně snižují bolest a svědění. Stačí ji nanést na bolavé místo a problém zmizí.

2. Brambory

Brambory mohou odváděním vody snižovat otoky. Tato metoda také pomáhá při krvácení. Brambory nastrouhejte a před sušením jimi jemně potřete hemoroidy. Okamžitý účinek.

3. Heřmánek

Heřmánek nejen zklidňuje, ale také pomáhá při otocích a jizvách. Uvařte si tento čaj, nechte ho vychladnout, poté namočte gázu a jemně potírejte hemoroidy.

4. Čajovníkový olej

Studie prokázaly, že tento olej snižuje otoky. Tea tree olej je vysoce koncentrovaný a lze jej smíchat s mandlovým olejem. Směs naneste na vatový tampon. Opakujte, dokud se hemoroidy nezahojí.

5. Česnek

Do vroucí vody dejte tři stroužky česneku a tři bobkové listy. Vařte po dobu nejméně 10 minut, pak nechte chladnout. Směsí hemoroidy potírejte, dokud nezmizí.

6. Jablečný ocet

To je další skvělý lék na hemoroidy. Jemně potřete hemoroidy octem a pocítíte okamžitou úlevu.

7. Vitamin E

Hemoroidy jsou velmi bolestivé, když je kůže suchá – to je také často příčinou krvácení. Pomoci mohou hydratační masti s obsahem vitaminu E. Dalším způsobem řešení problémů s hemoroidy je správná strava. Jezte hodně zeleniny, ovoce a potravin bohatých na vlákninu, pijte alespoň dva litry vody denně a vyhýbejte se potravinám, které způsobují zácpu. Pomoci může také každodenní cvičení a chůze.