Změny na nehtech

Dírky a prohlubně na nehtech nejsou jen jednou z těch „věcí na chodidlech“. Mohou být také příznakem psoriázy. Je velmi důležité pleť pravidelně hydratovat. Vybírejte spíše přírodní krémy na bázi aloe vera a přírodních tuků, protože pokožku dobře vyživí.

Extrémně suché nohy

Pokud vaše nohy nejsou extrémně suché kvůli sprchovému gelu, horké vodě nebo prostě stárnutí, může to být také známka špatného krevního oběhu, který je důsledkem onemocnění tepen. V důsledku toho tepny tvrdnou, na stěnách cév se časem hromadí plak, což později zvyšuje riziko infarktu.

Nadměrná suchost může být také známkou atletické nohy. Odborníci se domnívají, že pleť by měla být nejprve ošetřena bohatými a vlhkými krémy, abychom s jistotou poznali, zda se jedná o nedostatek hydratace nebo něco vážnějšího. Pokud nepomáhá ani každodenní hydratace krémy, je třeba problém vyřešit.

Křeče

Obvykle znamenají, že vašemu tělu chybí hořčík, vápník nebo draslík. Může to také znamenat, že vaše tělo potřebuje během dne více vody. Pokud se často opakují, jedná se spíše o nedostatek minerálů. Podle výživové poradkyně Kasandry Barnsové se doporučuje užívat večer.

Jezte více potravin bohatých na vápník – jako je jogurt, hlávkový salát, ryby, ořechy, pomeranče a sýr tofu. Vitamin D je důležitý pro správné vstřebávání vápníku, který získáváme převážně ze slunce, ale je dobré zvýšit jeho příjem prostřednictvím vajec, másla, rybího tuku nebo avokáda.

Studené nohy

Pokud máte neustále studené nohy, je možné, že vaše štítná žláza nefunguje správně. Výsledkem je produkce menšího množství hormonů, které jsou nezbytné pro regulaci metabolismu. Vedlejším efektem tohoto stavu je schopnost těla zajistit tělu dostatek tepla, a proto mohou být vaše nohy a ruce neustále studené. Je důležité v zimě dobře chránit nohy a ruce teplými ponožkami a rukavicemi. Také masáž je vždy dobrou volbou.