Banány jsou velmi nebezpečné pro osoby trpící astmatem, atopickou dermatitidou a různými alergiemi. Potravinové alergie vznikají, když tělo vnímá určité potraviny jako hrozbu, což způsobuje další svědění a kožní změny.

Banány jsou také bohaté na sacharidy a cukr, což zvyšuje hladinu cukru v krvi, zejména u diabetiků. Pro regulaci tohoto jevu se doporučuje věnovat pozornost velikosti porcí a také potravinám, které se s banány kombinují, a dávat přednost zelenině s vysokým obsahem bílkovin a bez škrobů.

Banány obsahují draslík, proto by se tomuto ovoci měli vyhýbat lidé, kteří mají problémy s vysokým obsahem draslíku, například pacienti s ledvinami.

Banány také obsahují sloučeninu zvanou oligofruktany, která není vhodná pro osoby se syndromem dráždivého tračníku, u nichž se vyskytují příznaky, jako jsou bolesti břicha a nadýmání.