Postup:
1.)
 Každý guláš se připravuje způsobem stejného poměru masa a cibule. Jinak to není ani při maďarském guláš, avšak poměr bereme objemově, ne váhově! Proto si do dvou misek zvlášť nakrájíme maso a cibuli. Při použití velkého množství cibule může být guláš příliš sladký.

2.)  Cibuli si nakrájíme na menší kousky a osmažíme ji na oleji nebo vepřového sádla a na jemném ohni. Smažíme ji, dokud nepustí šťávu a nechytí barvu. Můžete ji nechat jemně zkaramelizovat. Potom přidáme čerstvé nakrájené rajčata. Dobré jsou i rajčata z plechovky, které jsou oloupané a čerstvé. Dusíme dokud nezískáme červenou kaši a tekutinu necháváme odpařit.

3.) Do vzniklé kaše, jako základu, přidáte mletou sladkou papriku a mletou pálivou papriku. Přidáte už připravené nakrájené maso a restujeme za stálého míchání dokud se maso nestáhne. Do masa přidáte sůl. Následně můžete přidat podle chuti zelenou papriku, která zvýrazňuje vůni a pokud máte rádi pikantní, tak přidejte nakrájené feferonky nebo chilli papričky. Podlijeme trochou vody, promícháme, zakryjeme kastrol a necháme guláš dusit na mírném ohni.

4.) Vodou podlévejte postupně, pravidelně promíchejte a sledujte, aby vřelé. Maso dusíte, dokud není měkké a pokud jste použili hovězí maso, tak příprava trvá asi 2 hodiny, kdy se po tomto čase odpaří přebytečná tekutina, guláš se zahustí sám a maso je křehké. K maďarskému guláše můžete podávat halušky nebo jak je u nás zvykem, domácí bílé knedlíky. Přejeme dobrou chuť.

Zdroj:Interez.sk