Složky obsažené v pecce navíc chrání žaludek před vznikem vředů a pomáhají v boji proti trávicím potížím a posilují imunitní systém.

Pecka z avokáda je také bohatým zdrojem antioxidantů! Její konzumací (o tom už za malou chvíli) dopřejete vašemu tělu štědrou dávku kolagenu. I vaše vlasy budou díky přírodním olejem zdravé, lesklé a bez lupů.

Pravidelná konzumace také snižuje bolest svalů a kloubů. Sníží se také riziko vzniku otoků.

Vláknina a zdravé tuky vám zas zaručí příjem energie a navíc pomohou snížit hmotnost.

  1. Nejprve musíme odstranit hnědou kůru a pecku jednoduše nastrouhat.
  2. Nastrouhanou pecku můžeme přidat do salátů, těstovin, omáček … Také si z ní můžete uvařit čaj (vaříme ji 10 minut, necháme louhovat 5 minut a pak scedíme). Pozor! Nadměrná konzumace může způsobit zažívací potíže … vše s mírou.

Stojí za zmínku, že pecka z avokáda se skvěle hodí i do domácích pleťových masek na obličej. Nastrouhanou pecku stačí smíchat například s ricinovým olejem, nechat jeden den odstát. Pak vmasírujte do pokožky hlavy. Vaše vlasy budou úžasně lesklé!

Stejnou směs lze nanášet i na obličej, nebo si udělat masku z dužiny avokáda. Někdy vystačí smíchat nastrouhanou pecku z avokáda s trochou teplé vody a potřít akné nebo ekzém.

Účinek se rychle dostaví.

zdroj: podaj.to