Potraviny, které bojují s nadbytkem vody v organismu

celer řapíkatý

Celer obsahuje sloučeninu nazývanou kumarin, která pomáhá při čištění těla od antioxidantů a nahromaděné vody. Také pomáhá při trávení a zabraňuje vysokému krevnímu tlaku.

zázvor

Zázvor je považován za jednu z nejefektivnějších diuretických potravin. Pomáhá při trávení a pomáhá odstraňovat všechny škodlivé toxiny z těla.

mrkev

Mrkev je bohatá na antioxidanty a vitamíny, které usnadňují detoxikaci v těle. Díky obsahu draslíku pomáhá mrkev i při udržování hladiny cholesterolu a cukru v krvi

okurky

Okurky mají vysoký obsah vody a obsahují živiny, které pomáhají vypláchnout kyselinu močovou z ledvin. Obsahují také kyselinu kávovou, která pomáhá zbavit se zadržené vody. Okurky mají také málo kalorií a pomohou vám zhubnout.

brusinky

Brusinky jsou bohaté na antioxidanty a vitamín C – tyto látky pomáhají dostat nadbytečnou vodu z těla. Také chrání buňky těla před poškozením způsobeným toxiny a volnými radikály, které produkuje vaše tělo během procesu metabolismu.

skořice

Skořice obsahuje chrom, který pomáhá při kontrole chuti k jídlu. Skořice také pomáhá zvýšit imunitu a je skvělým pomocníkem na detoxikaci.

chřest

Vysoký obsah draslíku v chřestu pomáhá předcházet zbytečné retenci vody v těle.

zelený čaj

Zelený čaj je přírodní diuretikum. Výzkum ukázal, že pravidelné pití zeleného čaje může snížit tělesný tuk až o 19%.

pampeliška

Pampeliška se tradičně používá jako přírodní diuretikum. V Evropě se extrakt z pampelišky používá k léčbě mnoha zdravotních stavů a ​​je schválen Německou komisí E na snížení zadržování vody.

meloun

Melouny sestávají z 92% vody a jsou přímo přeplněné různými minerály a vitamíny, které mají diuretické vlastnosti.

Zdroj:dobrenoviny.sk