Neutralizuje zápach ve vašem domově

Příště, když budete chtít kupovat drahý osvěžovat vzduchu do vašeho domu, vzpomeňte si na jablečný ocet. Dokáže totiž účinně neutralizovat nepříjemný zápach a na rozdíl od osvěžovačů z obchodu vás z něj rozhodně nerozbolí hlava. Smíchejte 1 díl octa s 1 dílem vody a přelijte do láhve s rozprašovačem. Tento roztok odstraní nepříjemný zápach.

Netoxický univerzální čistič

Nefiltrovaný jablečný ocet dokáže zničit bakterie a perfektně vyčistit různé povrchy ve vašem bytě. Je vynikající například na leštění dřevěného nábytku, ale výborně se hodí i do koupelny. kde nejen vrátí lesk a zároveň účinně zničí bakterie. Smíchejte 1 díl octa s 1 dílem vody a používejte jako běžný čisticí prostředek.

Uvolní ucpaný odtok

Pokud máte problém s odtokem v koupelně nebo kuchyni, nemusíte hned sahat po agresivních chemikáliích. Nasypte do odtoku ½ šálku jedlé sody a zalijte 1 šálkem jablečného octa . Vytvoříte tak bublající vulkán, který rozpustí nečistoty, mastnotu a zprůchodní ucpaný odtok.

odstraní plíseň

Nefiltrovaný ocet je účinný netoxický bojovník proti plísni. Umyjte vnitřek pračky a gumové těsnění octem a také jej použijte při máchání -nalejte do pračky 1 šálek octa . Stejně pomůže s plísní na sprchovém závěsu nebo těsněních na vaně či sprchovém koutu.

Prádlo rovné i bez žehlení

Nemáte po ruce žehličku a potřebujete rychle vyrovnat záhyby na vašem oblečení? V láhvi s rozprašovačem smíchejte 1 díl octa a 3 díly vody . Nastříkejte na oblečení a nechte volně uschnout. Oblečení bude po uschnutí bez záhybů.

Zdroj: littlethings.com