trávicí potíže

Tento olej je skvělým pomocníkem při potížích se žaludkem. Přidejte si z něj pár kapek do sklenice s vodou a vypijte.  Pomůže to při žaludeční nevolnosti způsobené například cestováním. Mátový olej také snižuje plynatost a nadýmání, zlepšuje trávení a zrychluje metabolismus.

Pro zubní hygienu

Sklenice vody s pár kapkami mátového oleje můžete použít i na výplach úst po čištění zubů. Provedete tak něco nejen pro zdraví ústní dutiny, ale i pro svěží dech. Navíc takto účinně zabojujete s  bakteriemi žijícími na zubech a jazyku .

Kožní problémy a alergie

Mátový olej je vhodný i pro venkovní použití, například v podobě napařování nebo vdechování. Jelikož je antiseptický, je skvělou volbou při léčbě kožních onemocnění a na potlačení příznaků alergie. Pomáhá při akné či mastné pleti. Postačí, když při napařování přidáte do vody pár kapek oleje a pleť se vyčistí a póry stáhnou.

Relax pro tělo i mysl

Inhalování mátového oleje stimuluje psychiku člověka, odstraňuje stres a nervozitu. Takto se vyčistí mysl a člověk se stává více koncentrovaným a soustředěným. Podobné účinky mají i ostatní výrobky z máty, například čaje, mastičky či balzámy.

uvolnění svalstva

Smíchejte jeden šálek mořské soli, třetinu šálku olivového oleje a pár kapek. Směs použijte na peeling nohou. Vaše nohy budou krásně hebké a čisté, zatímco máta svaly na nohou zrelaxuje a uvolní.

Zdroj.Dobrenoviny.sk