postup přípravy:

Připravíme si kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí a necháme ho asi 5 min vyjít. V mouce rozetřeme margarín, přidáme sůl, žloutky, smetanu a kvásek.

Strouhaný sýr můžete přidat do těsta již v tomto kroku, nebo až později, výsledek bude stejně vynikající. a strouhaný sýr. Těsto necháme 15 min odpočinout.

Pomocí válečku si těsto rozválíme na tloušťku 1 cm, nyní můžete těsto posypat sýrem, pokud jste ho nepřidali v předchozím kroku.

Případně můžete sýr rozdělit na 2 části, jednu vmíchat do těsta na začátku a druhou navrstvit na rozválené těsto. Přeložíme shora dolů a zprava doleva.

Těsto zase rozválíme na 1 cm a znovu jej přeložíme (už nesypeme sýr). Celkem ho přeložíme 3x. Po každém přeložení by mělo těsto odpočívat asi 15 min, ale já jsem obvykle netrpělivá a pagáčiky se i tak krásně vydaří.

Po posledním přeložení si těsto rozválíme na tloušťku asi 2 cm a vykrajujeme z něj kolečka.

Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem, poklademe na něj pagáče, můžeme jim na vrchu udělat nožíkem mřížku, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem.

Pečeme je 20 minut na 180 °.

Dobrou chuť! 🙂