Do salátu vždy dáváte koření

Když chcete shodit pár kilo, většinou sáhnete po salátech. Je to dobrá volba zejména v teplých dnech. Dietologové však říkají, že některé dresinky obsahují tuk, cukr a kalorie, a že si toho mnoho lidí neuvědomuje.

„Mnoho z nás se kvůli zdravějšímu jídlu obrátí na saláty, zvláště když se chceme zbavit břišního tuku. Použitím salátového dresinku s vysokým obsahem tuku však může břišní tuk narůst,“ říká výživová poradkyně Trista Best.

Jíš arašídové máslo

Určitě jste měli možnost vidět na sociálních sítích nespočet osobních trenérů, jejichž jídelníček zahrnuje arašídové máslo. Je pravda, že má četné zdravotní přínosy, ale v žádném případě není dobré, když ho jíte v nadměrném množství.

„Arašídové máslo je bohaté na živiny, ale ne všechny druhy jsou vyráběny se stejnou nutriční hodnotou. Někteří výrobci používají přidané přísady, jako je cukr, med nebo dokonce čokoláda pro zlepšení chuti a textury. I přírodní arašídové máslo by se mělo konzumovat s mírou,“ dodává. říká.výživový poradce.

Pijete jogurt, na který jste zvyklí

Jogurt má také mnoho výhod, ale ne všechny. Často se stává, že lidé kupují nekvalitní jogurt a nevěnují pozornost jeho složení.

„Jogurty vyrobené s vysokým obsahem tuku nebo přidaným cukrem a jinými sladidly mohou zvýšit koncentraci tukových zásob na vašem žaludku,“ říká nutriční specialistka.

Zdroj:kurir.rs