Výhody namáčení nohou

1. Zmírňuje stres

V nohách je mnohem více nervů než v jiných částech těla, takže teplá vodní lázeň má relaxační účinek a zlepšuje funkci svalů.

2. Detoxikuje tělo

Po celý den je tělo vystaveno mnoha toxinům, které je třeba nějakým způsobem eliminovat. Jedním ze způsobů, jak detoxikovat tělo, je namočit nohy. Koupel zlepšuje cirkulaci v blízkosti povrchu pokožky, díky čemuž jsou toxiny vypuzovány.

3. Lepší spánek

Správně dlouhý a klidný spánek je zárukou správně fungujícího organismu. Životní problémy a stres ji účinně narušují, proto stojí za to si před spaním připravit koupel nohou a využít jejích relaxačních vlastností.

4. Zaručuje více energie ráno

Namáčení nohou zlepšuje krevní oběh, díky čemuž může naše tělo spotřebovat mnohem více energie. Pokud to uděláte před spaním, probudíte se mnohem živější a připraveni čelit novému dni.

5. Méně stresu

Každý trpí stresem a namočení nohou je velmi dobrý způsob, jak uklidnit nervy. Citronovo-mátová koupel nohou vám poskytne spoustu hořčíku, který přispívá ke snížení pocitu stresu. Pokud žijete velmi stresující život, zvažte provádění této léčby každý den – výsledky předčí vaše nejdivočejší očekávání.

Pokud trpíte kožními alergiemi nebo je vaše tělo citlivé na některou ze složek, nenamáčejte si nohy. V takových případech je nejbezpečnější poradit se s lékařem.

Zdroj:nativewell.me