4. Jezerní zlatá rybka je ryba, která žije ve sladkých vodách. Jeho maso je téměř stejně tučné jako maso lososa, ale při tepelném zpracování nevysychá.

5. Sardinky – Ančovičky nebo sardinky jsou druhem ryby, která má tolik bílkovin, že může konkurovat jakémukoli masu. Na druhou stranu jeho kalorické hodnoty jsou malé. Je bohatý na vitamíny a minerály, které lidé potřebují k normálnímu fungování.

6. Makrela – tato ryba se skvěle hodí do každé diety, protože obsahuje málo kalorií a pouze vitamíny a minerály nezbytné pro lidský organismus.

7. Pstruh – Pokud si dáte pstruha jen jednou týdně, můžete snížit cholesterol, posílit cévy a nervy a vyhnout se problémům s pamětí ve stáří.

8. Sardinka – Tato malá ryba se dobře vstřebává do lidského těla a je výborným zdrojem bílkovin. Sardinky obsahují celý komplex vitamínů (A, B12, B6, D) a sardinkový olej, který snižuje hladinu cholesterolu.

9. Tuňák – tato ryba je plná omega 3 a omega 6 mastných kyselin, což z ní dělá jednu z nejužitečnějších ryb