Postup krok za krokem
Na samostatný talíř nasypte mouku nebo krupici.
Vejce rozklepněte na jiném talíři a přidejte trochu soli (špetku).
Položte pánev na sporák, nalijte do ní rostlinný olej a zapněte plyn.
Poté je třeba postupovat následovně:
1. Vytvarujte řízky, jejich velikost by neměla být příliš velká ani příliš malá. Malé se spálí, ale velké nezhnědnou.
2. Nyní se musí každý řízek obalit ze všech stran v mouce (krupici).
3. A pak se „vykoupat“ v rozšlehaných vejcích – a to okamžitě – na předehřáté pánvi.
Vejce se okamžitě zachytí a utěsní veškerou masovou šťávu uvnitř každé placičky.
Díky tomu, že byly nejprve obaleny v mouce a poté ve vejcích, jsou velmi šťavnaté, což znamená, že jsou co nejchutnější.
A s přílohou z brambor (podle receptu výše) získáte fantastickou večeři!
Dobrou chuť!
Zdroj:yandex