Postup přípravy:

Máslo pokojové teploty vyšlehejte s celými vajíčky, přidejte kondenzované mléko. Pak už jen pomalu špachtlí nebo vařečkou přimíchávejte mouku s práškem do pečiva.

Těsto by mělo být velmi husté. Rozdělte ho na dvě poloviny a do jedné z nich přidejte kakao. Dobře promíchejte, aby v cestě nezůstaly kakaové hrudky.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a obě těsta nalijte jednotlivě do dvou samostatných forem vymaštěných máslem. Pokud nemáte dvě formy, pečte těsto jedno po druhém. Při této teplotě ho pečte asi 20 minut.

Těsto z formy opatrně vyjměte a nechte chladnout. Po vychlazení obě těsta opatrně rozřízněte příčně na polovinu. Vzniknout by vám měly tedy dvě kakaové kruhové těsta a dvě klasické žluté.

Pak si připravte krém:  Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a natřete ho na první žlutou vrstvu těsta. Na náplň položte kakaové těsto a takto pokračujte až po poslední vrstvu, přičemž ta by měla sestávat z náplně. Při ní vylijte zbytek smetany už i na boky koláče a celý ho posypte oříšky nebo čokoládovými ozdobami.

Některé hospodyňky si Obrez ještě nenaporciované upečené těsto a rozdrtí ho na drobky, které pak nasypou navrch dortu. Hotový dort dejte do chladničky ztuhnout alespoň na 4 hodiny.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj.somzena.sk