Takto budeme v receptu postupovat:

  • Smíchejte všechny přísady na těsto do lehké směsi a upečte jej v plechu vymazaném máslem a vysypaném moukou. Pečte po dobu 25 minut.
  • Připravte sirup: Přiveďte vodu do varu a rozpusťte v ní cukr, přidejte rumovou esenci a naneste sirup na vychlazené těsto.
  • Připravte krém: Smíchejte žloutky s cukrem a moukou, zahřejte mléko a jakmile se začne vařit, přidejte tuto směs a povařte, dokud nezačne krém houstnout. Po ochlazení vmíchejte máslo a vanilkový cukr. Krém rovnoměrně navrstvíme na těsto.
  • Připravte polevu: Ve smetaně rozpusťte čokoládu a připravenou směs nalijte na povrch krému. Nechte řez ztuhnout v lednici a před podáváním nakrájejte. Můžete povrch také ozdobit strouhanou čokoládou.

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj:  retete-usoare.infog