Co hurmi kaki ještě dokáže?

Obsahují obrovské množství vitamínů, živin a antixidantů. Kromě vitamínů A, C a vitamínů skupiny B, v nich najdete i velké množství vápníku, železa, sodíku, draslíku, železa a hořčíku.

Toto ovoce obsahuje cenný lutein, který ochrání váš zrak. Pokud nechcete kupovat umělé vitamíny s obsahem luteinu, dopřejte si raději toto ovoce.

je výborné na hubnutí, protože zasytí, obsahuje jen málo kalorií a doslova vás nabije vitamíny. Hurmi kaki je zdrojem energie, kterou tělo dokáže snadno spotřebovat, je výborné před i po cvičení.

Bojuje proti rakovině. Může za to vysoký obsah vitamínů a antioxidantů, které chrání tělo před účinky volných radikálů. Navíc toto ovoce prospěje i vaší pokožce, zásobuje ji totiž vitamíny a živinami, které bojují proti jejímu předčasnému stárnutí.

Nastartuje váš trávicí systém. Protože ovoce obsahuje velké množství vlákniny, podporuje peristaltiku střev a zdravé trávení. Pokud trpíte zacpou, toto ovoce byste měli znát.

Udržuje krevní tlak v normě. Může za to zejména vysoký obsah draslíku. Draslík chrání srdce, regule je krevní tlak a prospívá celému kardiovaskulárnímu systému.

Bomba na podporu imunity. Na rozdíl od umělých vitamínů z obchodu, hurmi kaki neobsahuje pouze cenné vitamíny na podporu imunity, ale i látky, díky kterým může tělo tyto vitaminy zužitkovat. Toto ovoce byste měli právě v těchto dnech mít na svém každodenním jídelníčku.