Potraviny, které okyselují organismus:

* Rafinovaný cukr a všechny jeho deriváty. Je to nejhorší ze všeho, protože tam nejsou žádné bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, pouze rafinované sacharidy, které slinivce škodí. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé).
* Maso (všechny druhy)
* Produkty živočišného původu – mléko a sýry, smetana, jogurty atd.
* Rafinovaná sůl
* Rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, koláče, sušenky atd.
* Chléb
* Margarín
* Kofein
* Alkohol
* Tabák
* Veškeré průmyslově zpracované a konzervované potraviny, které obsahují konzervační látky, umělá barviva, aromata, stabilizátory atd.
* Antibiotika a všechny léky obecně

Alkalizující potraviny:

* Veškerá syrová zelenina. Někomu chutná kysele, ale v těle se to změní a zalkalizuje.
* Ovoce. Například citron má uvnitř těla velmi vysoký stupeň zásaditosti. (Nenechte se zmást jeho velmi kyselou chutí).
* Mandle. Jsou velmi zásadité.
* Celá zrna: jediné alkalizující zrno je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou mírně kyselé, ale ideální strava potřebuje určité procento kyselosti, takže byste měli jíst i nějaké obiloviny. Všechna zrna musí být konzumována tepelně upravená.
* Med. Má velmi vysokou zásaditost.
* Chlorofyl. Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velmi zásaditý.
* Voda. Je důležitý pro tvorbu kyslíku. Vždy zůstaňte dobře hydratovaní, pijte malé doušky vody po celý den.
* Cvičení. Cvičení pomáhá udržovat zásaditost těla, protože zajišťuje kyslík do celého těla. Sedavý způsob života ničí život.

Chemoterapie neléčí, ale zhoršuje překyselení organismu

Chemoterapie okyseluje organismus do takové míry, že se musí uchýlit k tělesným alkalickým zásobám, aby kyselost neutralizovala obětováním minerálů (vápník, hořčík, draslík) uložených v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech.

Z tohoto důvodu zaznamenáváme u lidí podstupujících chemoterapii změny, mimo jiné vypadávání vlasů.
I další léky zhoršují překyselení organismu, proto je třeba se jim co nejvíce vyhýbat.

Správný poměr pH

Jak bylo zdůrazněno, je zcela vyloučeno, aby se rakovina objevila u člověka, který se zdravě stravuje, pije dostatek čisté vody a cvičí.

Abyste jedli správně, zajistěte si 60% zásaditou stravu a vyhýbejte se produktům, které jsou převážně kyselé, jako jsou limonády, sladkosti, rychlé občerstvení.

Nezneužívejte sůl a používejte ji co nejméně.

Pokud jste nemocní, ideálně by měla být vaše strava z 80 % zásaditá.

Pokud máte rakovinu, rada je co nejvíce alkalizovat tělo. Můžete toho dosáhnout dietou, cvičením, vyhýbáním se stresu a dodatečným příjmem chlorofylu.“Všechna takzvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného než konečný bod nasycení těla kyselostí,“ řekl George W. Crile z Clevelandu, jeden z nejuznávanějších světových chirurgů.