Podívejme se na několik věcí, k čemu se šťáva z červené řepy doporučuje:
- Cukrovka stabilizuje hladinu cukru v krvi. Díky svému močopudnému účinku předchází vzniku komplikací cukrovky (kardiovaskulární onemocnění).
- Chronická hepatitida chrání a regeneruje jaterní buňky. Může zpomalit proces cirhózy jater stimulací funkce jaterních buněk. Řepa také posiluje střevní trakt a betain v ní pomáhá štěpit tuky, takže má také účinek na spalování tuků. Jeho konzumace s mrkví a okurkami pomůže ještě více rozložit tuk.
- Barva řepy je způsobena červenými pigmenty známými jako betacyanin. Některé výzkumy naznačují, že betacyanin poskytuje ochranu před určitými druhy rakoviny, jater, tlustého střeva a kůže.
- Příznakům přetížení kyselinami lze zabránit pravidelným konzumováním směsi 100 ml řepné šťávy, 100 ml surové bramborové šťávy a 500 ml mrkvové šťávy.
- Vysoký krevní tlak – Vypití jen půl sklenice řepné šťávy denně může účinně snížit vysoký krevní tlak.
- Anémie: každý měsíc po dobu jednoho měsíce konzumujte 150 gramů řepy, což pomůže v boji proti této nemoci
- Můžete také pociťovat příznivý účinek vysokého obsahu dusičnanů v řepě během cvičení, protože zelenina zlepšuje využití kyslíku v těle, budete se během cvičení cítit unaveni. Řepa také pomáhá s regenerací.
Zdroj:rd2mgn74.ru