Pokračování na další straně

Kolik kilo se ztratí?

Za dobu trvání této diety můžete zpočátku jen dodržováním pravidel shodit pár kilo, což je velmi dobré zlepšení oproti úplnému začátku, kdy se nic nedělo. Ale zase hodně záleží na požadované váze, které chcete dosáhnout.

Výzkumy ukazují, že můžete zhubnout 3 až 5 kilogramů za týden, což je v průměru 10 až 15 kilogramů za měsíc. Ale zase by to mohlo být ideální.

Reálnější a zdravější je hubnout postupně, což je cca 5-6 kilogramů za měsíc. Není zdravé ani hodně hubnout a určitě existují limity, které určují, jaká váha je normální v poměru k výšce a předchozí tělesné hmotnosti.

Masová dieta je ale v tomto případě rozhodně dobrý způsob, jak shodit pár kilo navíc.

Na internetu můžete najít tvrzení, že při masité dietě můžete zhubnout asi 10 kilogramů týdně a dokonce asi 20 kilogramů za měsíc. Ale…. Tato čísla mohou být přibližná, když se jedná o případy obézních lidí, kdy váží mnohem více než 100 kilogramů.

Za normálních okolností a při touze shodit pár kilo navíc nejsou tato čísla realistická a je velmi obtížné je splnit. Navíc není zdravé zhubnout tolik za tak krátkou dobu.

Pokud je dieta zahájena s mnohem větší váhou, než je obvyklé, lze očekávat větší úbytek, maximálně však do 15 kg za měsíc. To je v průměru asi 3-4 kg za týden. Masitá dieta by v tomto případě měla trvat alespoň tři měsíce, místo jednoho měsíce.