Dalším produktem, kterému bychom se měli vyhnout, je olej vyrobený z geneticky modifikovaných rostlin. Na Západě seznam geneticky modifikovaných semen zahrnuje jak řepku, sóju, tak slunečnici, což jsou velmi oblíbené rostliny.

Nejlepší oleje na vaření

Jedním z olejů, po kterém byste měli sáhnout, když si chcete smažit jídlo, je kokosový olej. 

Podobné je to s olejem z makadamiových ořechů nebo s avokádovým olejem. Tyto potraviny jsou také tepelně odolné. Kromě toho je můžeme jíst studené jako doplněk salátů.

Olivový olej je bohatým zdrojem mnoha cenných živin, jako jsou antioxidanty, které ničí volné radikály a snižují riziko vzniku mnoha nemocí. Olivový olej bohužel není vhodný ke smažení, protože netoleruje vystavení vysokým teplotám. Bude to však skvělý doplněk k salátům.

Zdroj:o2pl