Oslabující faktory

Na brzlík má velký vliv stres. Kromě stresu a emocí na něj ale působí i fyzické prostředí, sociální vztahy, výživa a držení těla. Podle některých názorů může přílišná konzumace tučného masa urychlit smršťování brzlíku. Psychické problémy a poruchy ovlivňují vnitřní žlázový systém prostřednictvím mozku a jeho prostřednictvím ovlivňují i ​​brzlík.

●   Snížená činnost brzlíku může vést k depresi.

●   Podle výzkumů mohou poruchy v zemských radiačních polích způsobit problémy ve fungování brzlíku. Tato radiační pole mohou být vytvářena podzemními vodními toky, geologickými mosty a 50hertzovými magnetickými poli (elektrosmog). V důsledku stresových situací se zvyšuje činnost štítné žlázy a nadledvin, naopak činnost šišinky mozkové, brzlíku a pohlavních žláz je snížena na zlomek normálu.

●   Lékařská věda již dlouho ví, že brzlík reaguje na zvýšenou sekreci hormonů kůrou nadledvin zmenšením. Proto se doporučuje eliminovat dlouhodobé stresové situace a rušivé faktory, protože jinak mohou stresové faktory nepřímo ovlivňovat imunitní systém prostřednictvím brzlíku.

●   Především je také důležité vyhýbat se rušivým faktorům a dát našemu tělu možnost se v noci bez stresu zregenerovat, v klidu a míru odpočívat.

●   Kuřáci mají obvykle slabý brzlík. Posílení životní energie lze očekávat až po odvykání kouření.

●   Nedostatečná nebo chybná funkce brzlíku je často zodpovědná za oslabení imunity. Při onemocnění brzlíku dochází i k závažné svalové slabosti, neboť tento orgán ovlivňuje sílu svalových kontrakcí. A svaly si musíme představit jako energetické pumpy, které vedou tok energie meridiány.

Pokračování na další straně