Vařená cibule může způsobit těžký průjem s následnou dehydratací. To je mimochodem velmi nebezpečné pro ty lidi, kteří považují takovou zeleninu za užitečnou ve všech případech a zapomínají na přítomnost škody. Tato možnost přípravy a konzumace cibule je zvláště nebezpečná pro tělo, které má individuální intoleranci k cibuli a řadu alergických reakcí na její složky. Navzdory skutečnosti, že vařená cibule velmi ztrácí své složky, stále může způsobit alergickou reakci.

Cibule obsahuje řadu kyselin, zejména fosforečnou. V čerstvém produktu je to docela neutrální a v určitých případech dokonce užitečné. Ale při vaření zeleniny zcela změní svůj přínos na poškození. Mimochodem, podle výsledků výzkumu bylo zjištěno, že během varu cibule její složky nejen vycházejí z plodu, ale také se mísí. U vývaru je to celkem normální (vzhledem ke koncentraci), a pokud je cibule ve vývaru přeexponovaná, rozmixované složky spadnou zpět do zeleniny, což škodí.

Pokračování na další straně