Jak směs uchovávat

Směs můžete rozdělit do menších plastových sáčků, což je při budoucím využití po jejich zmrazení vždy praktičtější, protože nemusíte namáhavě porcovat příliš objemný sáček, když vám bude stačit např. pod maso jen polovina jeho obsahu. Využít můžete také například sáčky na klobásy nebo tlačenku, které můžete ještě před zamrazením otočením snadno rozdělit na menší porce.

Využití směsi

Uvidíte, že takto připravená domácí směs barevné a chutně zeleniny vám v zimě a na jaře velice usnadní přípravu zejména polévek, ale také masa, protože těmto pokrmům dodá všechny důležité látky, které se zmrazením neztratily, a také jedinečnou chuť. Využít ji můžete také například jako zdravou a chutnou součást marinády. A pokud půjdete na návštěvu k příbuzným nebo přátelům a pár sáčků pro ně přibalíte, jistě vaši pozornost také ocení.

Zdroj:Irecept