Co prozrazuje obličej o našem zdraví?

Analýza obličeje není náhrada za medicínskou diagnostiku, ale napomůže porozumět vašemu tělu.

Co prozrazují váčky pod očima

Tmavé kruhy pod očima mohou být způsobeny i genetikou. V tom případě se netřeba tohoto faktu obávat. Mohou být však také signálem, že potřebujeme více spánku. Třeba být v pozoru zejména tehdy, pokud si všimnete výraznou změnu v průběhu krátkého období. Kruhy a váčky pod očima se objevují i v případě, že vedete bouřlivý život, pijete hodně alkoholu, či kouříte. Dlouhodobým řešením je změna životního stylu.

červený nos

Pokud je na nose hodně rozšířených krevních cév, zbarvuje ho to do červena. Krátkodobě se to děje v důsledku chladu, nebo alergie. Pokud však pozorujete dlouhodobé zarudnutí nosu, měli byste navštívit lékaře.

Nažloutlá tvář a oči

Nažloutlý odstín vaší tváře a očí může signalizovat, že vaše játra nefunguje správně . V těle se hromadí odpad a toxiny. Zvýšený bilirubin a žloutenka může u dospělých způsobit vážné problémy. Toto zažloutnutí pokožky může naznačovat i poškození jater v důsledku nadměrné konzumace alkoholu. Pokud zaznamenáte na vaší tváři žloutnutí, měli byste navštívit lékaře a podstoupit testy, které odhalí onemocnění jater, slinivky a žlučníku. Rovněž je třeba zjistit, zda se nejedná o hepatitidu, či mononukleózu.

Náhlý výskyt a přibývání mateřských znamének

Mateřská znaménka třeba obecně sledovat. Je třeba si všímat, zda nemění svůj tvar nebo velikost. Důležitá je i jejich barva a zda mají ostrý okraj, nebo se „rozlévají“. Pro jistotu rizikové znaménka nevystavujte přílišnému slunečnímu záření a používejte vždy ochranný krém. Pokud se znaménko nachází v oblasti, kde dochází k jeho dráždění například spodním prádlem, měli byste zvážit jeho odstranění.

kožní vyrážky

Kožní vyrážky mohou mít několik příčin. Jednou z nich může být podráždění, či alergická reakce na jídlo, nebo kosmetiku. Vyrážky také mohou signalizovat nadměrnou konzumaci cukru. Pokud je však zarudlá i pokožka kolem, případně je tento stav doprovázen horečkou, může to být lupus. V takovém případě rozhodne třeba navštívit lékaře.

Rány kolem úst

Většinou je to známka oslabeného imunitního systému, stresu nebo únavy. Takové ranky je dobré si natírat mastí, kterou seženete běžně v lékárně. Ranky na obličeji, zda kolem úst mohou být však také herpes typu I.

popraskané rty

zimním období nejsou popraskané rty ničím výjimečným. Třeba je jen natírat výživným balzámem na rty. Pokud vám však rty praskají příliš často, může jít io projev nějaké alergie.

Chloupky na tváři

Nadměrný růst chloupků na obličeji u mladých žen může naznačovat syndrom polycystických vaječníků . Toto onemocnění může způsobit potíže s otěhotněním a proto třeba určitě vyhledat gynekologa. Třeba se vyhýbat sóji a cukru. Nadměrné ochlupení na obličeji u žen může signalizovat také endokrinologické onemocnění.

Vypadávání obočí nebo řas

Pokud vaše obočí, zda řasy spontánní vypadávají ve větším množství, může to být příznak onemocnění štítné žlázy . Často se to stává lidem ve věku nad 50 let. Pokud zaznamenáte ospalost, přibývání na váze a suchou pokožku, navštivte lékaře.

Zdroj: www.zdrowienapoziomie.pl