Zde je stručný přehled důvodů, proč k přípravě nápoje k pročištění jater použít právě tyto potraviny.

Červená řepa a mrkev

Červená řepa a mrkev mají neobyčejně vysoký obsah rostlinných flavonoidů a beta-karotenu (vitamin A). Tyto potraviny spolu s dalšími, které obsahují podobné živiny, stimulují a celkově zlepšují funkci jater.

Jablka

Díky vysokému obsahu pektinu dodávají jablka lidskému tělu chemické látky, které čistí a zbavují trávicí systém toxinů. Játra pak jsou schopna snáze zpracovávat toxické látky při očistném procesu.

Kadeřávek

Jedním z našich nejsilnějších spojenců při očistě jater je listová zelenina, jako je kapusta kadeřavá, kterou lze jíst syrovou nebo vařenou nebo pít jako nápoj. Díky velmi vysokému obsahu chlorofylu dokáže tato zelenina odvádět z krevního oběhu toxické látky, které se do těla dostaly ze znečištěného životního prostředí. Díky své jedinečné schopnosti neutralizovat jedovaté kovy, chemikálie a pesticidy poskytují tyto léčivé potraviny játrům účinnou ochranu.

Zázvor

V historii byl zázvor používán proti plynatosti, zácpě, nadýmání a jiným trávicím obtížím. Výzkumem bylo zjištěno, že kromě těchto gastrointestinálních účinků je zázvor prospěšný i při stresových vředech.

Citróny

Citróny, a citrusy obecně, mají velmi vysoký obsah vitamínu C, který pomáhá tělu přeměňovat toxický materiál na látky rozpustné ve vodě. Pití čerstvě vymačkané citrónové nebo limetkové šťávy po ránu stimuluje játra.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/