Snižte svou hmotnost

Nadváha totiž zvyšuje produkci kyseliny močové a snižuje její vylučování ledvinami. Zeleninové šťávy Pití zeleninových šťáv a koktejlů může kompenzovat pitný režim. V ideálním případě by měly mít nízký obsah purinů.

Například okurka má močopudné vlastnosti a pomáhá tělu rychleji odstraňovat škodlivé látky. Celer má také močopudné vlastnosti a obsahuje také prospěšné látky, které podporují imunitní systém. K této dvojici se přidává zázvor, který má protizánětlivé vlastnosti a podporuje vylučování toxinů. Šťáva z okurky, zázvoru a celeru Podpora správné životosprávy tímto nápojem může například pomoci snížit hromadění kyseliny močové a její usazování v kloubech, šlachách a ledvinách.

Co potřebujete? 1 středně velkou okurku, 1 malý kořen zázvoru, 2 malé stonky celeru, Okurku omyjte a nakrájejte na malé kousky. Celer a zázvor oloupejte a opláchněte.

Ze všech ingrediencí vymačkejte šťávu nebo přidejte trochu vody a rozmixujte do konzistence smoothie. Vychutnejte si jako nápoj nebo jako malou svačinku.