Další možné příznaky dehydratace:

Dehydratovaný člověk může pociťovat neobvyklý pocit hladu, což je ve skutečnosti žízeň, kterou vám tělo sděluje, že potřebujete rehydrataci. Při močení lze také poznat, že v těle není dostatek vody. Při dehydrataci tělo neprodukuje během dne dostatečné množství moči. Dehydratace také mění barvu moči. Zdravá čirá barva se mění na černou a moč zapáchá. Dehydratace se projevuje také bolestmi kloubů a zvýšenou únavou.

Dehydratace ovlivňuje také ledviny a ztráta tekutin může vést k tvorbě ledvinových kamenů, které mohou být bolestivé. Ledvinové kameny vznikají, když člověk dlouhodobě nepije dostatek vody. Pokud chcete mít hladkou, pevnou a krásnou pleť, měli byste zvážit pití alkoholu. Voda také ovlivňuje vzhled vaší pleti.

Co by jste měli pít?

Většinou se doporučuje pít čistou vodu z kohoutku. Studená voda je atraktivní zejména v teplých měsících, ale při pití udržujte pokojovou teplotu, abyste zabránili teplotnímu šoku pro vaše rozpálené tělo. Ideální jsou také bylinkové čaje a ovocné neslazené čaje. Tekutiny je dobré doplňovat také polévkami, zejména vývary. Nedoporučují se perlivé nebo sladké nápoje a nápoje s vysokým obsahem kofeinu, jako je káva a energetické nápoje. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou také dobrou volbou pro doplnění vitamínů a minerálů, zejména v létě. Můžete také kombinovat a míchat různé druhy ovoce a zeleniny a připravit si tak chutné a syté koktejly.