2. Triky pro pohodlný a správný spánek

Zjistili jsme, na které straně je lepší spát, a teď pojďme zjistit, jak udělat spánek pohodlnějším.

Pro maximální pohodlí odborníci doporučují upnout polštář mezi nohy v oblasti kolen. Hlavní věcí je vybrat si polštář, který je vhodný pro velikost. Mělo by to být těsné a dostatečně velké, aby se vaše stehna nedotýkala navzájem, ale také musí být schopna sledovat křivky vašeho těla a neomezovat průtok krve.

3. Spánek na zádech

Pokud spíte na zádech, pak vězte, že tento druh spánku je považován za nejpřínosnější pro vaše zdraví. (Po ní následuje sen na levé straně). Páteř je napnutá a uvolněná a obsah břišní dutiny není vymačkaný. Takový sen také zabraňuje vzniku vrásek na těle. 

Většina lidí však v této poloze usíná velmi obtížně. Vyzkoušejte spodní polštář pro větší pohodlí a pomůže vám zabránit tomu, aby se váš jazyk odvalil (a chrápal). Pod kolena můžete také položit malý polštář. To narovná vaši páteř a poskytne další pohodlí.

4. Spánek na břiše

S takovým snem je krk velmi napnutý. Toto je nejhorší poloha při spánku. Pokud ale přesto chcete spát na břiše, vyberte si polštář, který je velmi malý, abyste zmírnili napětí krku.

Zdroj?Fithacker