Má dobrý vliv na pokožku:  vědci z Londýna zjistili, že pepř pomáhá léčit kožní onemocnění vitiligo (ztráta barvy kůže a pigmentu). Výzkum ukázal, že aktivní složka pepře, piperin, pomáhá při produkci pigmentu. Kombinace piperinu s ultrafialovou terapií je účinnější než jakákoli jiná léčba kožních onemocnění.

Poradí si s nachlazením a kašlem:  podle ajurvédy, indického léčebného systému s tisíciletou historií, když se do séra proti nachlazení a nachlazení přidá pepř, vystrčí nos a dutiny.

Působí antibakteriálně:  pepř pomáhá tělu bojovat s infekcemi a zabraňuje růstu bakterií v trávicím traktu. Vynikající antioxidant:  pepř, stejně jako jiné antioxidanty, dokáže zastavit a kompenzovat poškození způsobené volnými radikály, a tím předcházet rakovině, ale také snižuje riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění a onemocnění jater.



Také podle pepř je účinný při ochraně těla před zánětem středního ucha a nekrózou. Může být skvělým pomocníkem v případě kýly, chrapotu nebo bodnutí hmyzem. Ulevuje také od revmatických bolestí.

Pomáhá léčit astma a také účinně vykašlává.

Dokáže zmírnit bolesti zubů a má dobrý vliv na zdraví zubů.



Detoxikátor:  pomáhá při pocení a působí močopudně, čímž napomáhá k detoxikaci organismu.

Viděli jsme tedy, že pepř má mnoho blahodárných účinků, a tak své jídlo směle opepříme, ale pozor, nepřekračujte zdravé množství. Dávejte si však pozor, abyste nekonzumovali pepř po operaci břicha, protože dráždí funkci střev. Pepř se také nedoporučuje těm, kteří trpí žaludečním vředem.

Zdroj.novitet.info