Užitečné vlastnosti rybího tuku
1) Obsahuje v sobě vitamíny A a D. Podporuje růst a rozmnožování buněk v kůži a sliznici. Vzhledem k přítomnosti těchto vitamínů, je rybí olej účinný na vlasy, nehty a kůži, zejména pro ženy.

2) Vitamin D snižuje nervovou dráždivost, náklonnost ke křečím v nohou, podporuje pronikání vápníku a fosforu do buněk, proto se doporučuje dávat i dětem.

3) Máme skvělý recept na masku proti vráskám a stařeckým skvrnám. Důkladně si promíchejte 1 lžičku rybího oleje se stejným množstvím medu. Aplikujte na obličej po dobu 30 minut a následně si ji omyjte heřmánkovým odvarem. Pokožku nechte přirozeně vyschnout.

4) Polynenasycené omega-3 mastné kyseliny jsou nejcennější součástí rybího tuku. Brání rozvoji onemocnění kardiovaskulárního systému, snižuje hladinu špatného cholesterolu a tím snižuje také riziko vzniku aterosklerózy.

5) Zlepšuje krevní oběh, zmenšuje krevní sraženiny, má příznivý vliv na funkci srdce a zabraňuje vzniku i rozvoji arytmií.

6) Omega-3 mastné kyseliny snižují riziko vzniku cukrovky. Bez nich není možná tvorba buněčných membrán či pojivových tkání.

7) Rybí tuk pomáhá spalovat nasycené tuky. Mnozí odborníci na výživu doporučují používat rybí tuk v boji proti nadměrné hmotnosti. Australští vědci provedli zajímavý experiment: lidem, kteří denně přijímali 6 gramů rybího oleje a byli zapojeni do 45minutové aktivity, se zlepšil metabolismus tuků ve srovnání s těmi, kteří konzumovali slunečnicový olej. Cvičení a příjem rybího oleje pomáhá snižovat množství tělesného tuku.

8) Zlepšuje funkci mozku a schopnost učení. Z tohoto důvodu, kapsle rybího oleje denně jsou nejlepší prevencí proti demenci.