jablečný ocet
Ukázalo se, že jablečný ocet je pro lidi trpící tímto problémem velmi prospěšný. Stačí, když si před spaním připravíte masážní emulzi z vody a jablečného octa, kterou si promasírujte nohy. Doporučuje se také vypít před spaním 1 lžičku jablečného octa smíchanou s 1 sklenicí vody .

Slaný a bylinková koupel
Sůl, především mořská nebo epsomská, dokáže uvolnit svaly, zmírňuje napětí a nepříjemné impulzy v dolních končetinách. Připravte si před spánkem uvolňující koupel ve vodě ve které rozpustíte mořskou nebo epsomskú sůl. Stejně dobře působí i bylinková koupel – vyzkoušejte heřmánkový, mátový nebo meduňkový koupel.

Oleje a masti s obsahem kafr
sindrom-bespokoynyih-nog-simptomyi-i-prichinyi

Kafr je známý jako účinný bojovník proti bolesti svalů a kloubů. Kromě toho však eliminuje i nepříjemné svědění a pálení, které je pro syndrom neklidných nohou charakteristické. Zároveň také pokožku příjemně ochladí. Použijte produkty s obsahem kafr na masáž nohou před spánkem.

Teplá a studená
Křeče, neklid, napětí a pálení pomůže odstranit i střídavá koupel. Připravte si dvě nádoby – jednu s teplou a druhou se studenou vodou. Nohy střídavě překládejte do teplé a studené vodě po dobu 5 minut .

Pohyb a pestrá strava
Již dříve jsme zmínili, že syndrom neklidných nohou je často spojován s nedostatkem vitamínů a živin v organismu. Nejlepší je doplníte pestrou a vyváženou stravou. Tento problém se také často váže k sedavým zaměstnáním. proto nezapomínejte na pohyb a procvičujte jednoduché cviky i během sezení v práci. Nejlepším řešením je však obyčejná chůze .

Trpíte i vy syndromem neklidných nohou a používáte jiné metody ke zmírnění nepříjemných příznaků? Podělte se o ně s našimi čtenáři.

Zdroj:Dobrenoviny.sk