Výhody mandarinkové kůry při kašli  Nálev ze sušených mandarinkových slupek pomáhá zmírňovat kašel při zánětech dýchacích cest, bronchitidě, černém kašli.

Nálev ze sušených mandarinkových slupek pomáhá zmírňovat kašel při zánětech dýchacích cest, bronchitidě, černém kašli. Pro lepší výtok sputa se suchým kašlem: zalijte 2 polévkové lžíce nasekané a sušené mandarinkové kůry jednou sklenicí vodky, odstraňte na týden na tmavém místě. Poté tinkturu sceďte a užívejte 20 kapek rozpuštěných v půl sklenici vody třikrát denně před jídlem.  

Při bronchitidě: 2 polévkové lžíce suché mandarinkové kůry zalijte 2 šálky vroucí vody, na 5 minut položte na mírný oheň, vypněte oheň a nechte hodinu působit. Po infuzi musí být filtrována. Vezměte půl sklenice teplé 2-3krát denně. Inhalace s mandarinkovou kůrou při nachlazení: do nádoby s úzkým hrdlem vložte nadrobno nakrájenou suchou mandarinkovou kůru, zalijte vařící vodou a 10-15 minut dýchejte páru, střídavě vyměňujte nosní dírky. Po vdechnutí nevycházejte do chladu dříve než za hodinu.

Mandarinková kůra na houbová onemocnění Mandarinková kůra pomáhá zbavit se plísňových onemocnění nehtů. Potřete nehtové ploténky čerstvou mandarinkovou kůrou 2krát denně. Po několika procedurách houba zmizí. Mandarinková kůra na bradavice Recept k nám přišel z východu, kde již dlouho vědí o blahodárných vlastnostech mandarinek.

K odstranění bradavic potřebujeme kyselou odrůdu mandarinek. Vezmeme malou mandarinku a spolu se slupkou a semínky ji naplníme octem do malého hrnku. Poté hněteme do kaše. Pokryjeme bradavice výslednou hmotou a držíme 15-20 minut. Po několika ošetřeních bradavice obvykle zmizí.

Mandarinková kůra proti nespavosti Esenciální oleje, které tvoří kůru mandarinky, léčí nervový systém, pomáhají při neurastenii a zmírňují nespavost. Při nespavosti, nervovém vypětí, zrychleném tepu je velmi užitečné koupele s nálevem z mandarinkové kůry. Na nálev zalijte sklenici čerstvé rozdrobené mandarinkové kůry 3 litry vroucí vody, znovu přiveďte k varu, vypněte plamen a nechte pod pokličkou asi hodinu. Nálev sceďte, kůru vymačkejte, nálev nalijte do koupele. Koupel by se měla užívat každý druhý den hodinu před spaním, teplota vody je 37-38 stupňů.

Mandarinková kůra na mastitidu Mastitida je onemocnění, které se rozvíjí hlavně u kojících žen. Zánět mléčné žlázy je způsoben rozvojem patogenní flóry, hlavně stafylokoků. Mandarinková kůra úspěšně bojuje proti růstu stafylokoků, a proto se odvar z mandarinkové kůry používá jako bezpečná léčba poporodní mastitidy. Pro vyluhování vezměte 50 gramů sušené nasekané mandarinkové kůry a 10 gramů kořene lékořice, zalijte dvěma sklenicemi vroucí vody, znovu vařte, sejměte ze sporáku a přikryjte, nechte 1 hodinu vařit. Poté vývar přecedíme a pijeme 2x denně do sklenice. S takovým odvarem je užitečné dělat pleťové vody na ztvrdlá místa na hrudi.

Mandarinkový esenciální olej Mandarinkový olej lze zakoupit ve vaší běžné drogerii. Přidáte-li do pleťového krému dvě až tři kapky mandarinkového esenciálního oleje, vrásky se vyhladí a vaše pleť se zlepší. Mandarinkový esenciální olej pomůže odstranit mastnou pleť, zúžit póry, zbavit se pupínků, zacelit pustuly na pokožce a pomůže s oparem. Mandarinkový olej uvolní napětí v těle, zbaví strachu a nespavosti. Stačí přidat 3-4 kapky esenciálního oleje do aromalampy a užívat si její jemnou sladkou vůni. Mandarinky jsou nejen oblíbenou pochoutkou novoročních svátků, ale také cenným produktem pro udržení a zachování krásy a zdraví. Slupky z mandarinek mohou pomoci vyřešit mnoho zdravotních problémů, takže je příliš nehospodárné vyhazovat slupky z mandarinek. Užívejte si báječnou chuť a vůni mandarinek co nejčastěji a buďte zdraví. Přeji ti úspěch!

Zdroj:inform.ru